Akadálymentes lépcsőjáró

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 

 Lépcsőjáró

Lépcső leküzdésére kerekesszék esetén az akadálymentes lépcsőjáró jöhet számításba.

Akadálymentes lépcsőjáró

A kerekesszékkel élők boldogulását szolgáló, kicsit futurisztikus megoldás az akadálymentes lépcsőjáró. Olyan helyeken, ahol lépcső van, de nincs biztosítva a kerekesszékek számára alternatív lehetőség a lépcső által áthidalt szintkülönbség megmászására, ott bizonyulhat hasznos szerkezetnek az akadálymentes lépcsőjáró.

Az akadálymentes lépcsőjáró a lépcsők leküzdésére szolgáló mobilis eszköz. Lényegében egy kis hernyótalppal ellátott szállító eszköz. A nagytapadású hernyótalpnak köszönhetően az akadálymentes lépcsőjáró képes a megcsúszás veszélye nélkül felkapaszkodni a lépcsőfokokon úgy, hogy közben egy kerekesszéket a benne ülő emberrel együtt stabilan megtartja.

A különféle kerekesszékek eltérő méreteihez és kialakításához kiválóan illeszkedő ás állítható akadálymentes lépcsőjáró a kerekesszéket stabilan, ráadásul vízszintes helyzetben rögzíti. Ezután az akadálymentes lépcsőjáró kezelőjének irányítása alapján elindul a hernyótalpas lépcsőjáró és stabilan, csúszásmentesen fel vagy le viszi a lépcsőfokokon a rászorultat. Tekintve, hogy az akadálymentes lépcsőjáró tartja és szállítja a súlyt, kezelőjének nem okoz fizikai megpróbáltatást.

Az akadálymentes lépcsőjáró mobilis eszköznek lett tervezve. Ennek tükrében a lépcsőjáró összecsukható és akár egy személyautó csomagterében is szállítható. Az energiaellátás miatt sem kell aggódnunk, az akadálymentes lépcsőjáró beépített akkumulátora sokáig elegendő energiát képes biztosítani, illetve lemerülés esetén újra feltölthető.

Az akadálymentes lépcsőjáró nagy segítséget jelenthet a rászorulóknak bizonyos helyzetekben. Ugyanakkor – tekintve, hogy mobil eszközről van szó – az akadálymentes lépcsőjáró kis helyigénnyel és jó hordozhatósággal jellemezhető. Nagy a teherbírása, könnyű irányítani és kiváló csúszásmentes megoldást ajánl. Az akadálymentes lépcsőjáró ideális választás lehet. Állunk rendelkezésére!

Kisebb vagy nagyobb lépcső leküzdésére, szinte bármilyen kerekesszék esetén az akadálymentes lépcsőjáró jöhet csak számításba, amikor lift nincs az épületben.

Hozzászólások lezárva.